Svarbi informacija pacientams

Nuo 2024 m. sausio 13 d. ŠEŠTADIENIAIS nuo 8:00 iki 12:00 val. budinčio šeimos (vidaus ligų, vaikų ligų) gydytojo ir odontologo paslaugos ūmiai susirgusiems pacientams bus teikiamos VšĮ Naujosios Vilnios poliklinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, tel.: +370 5 2606860. Naujininkų ir Salininkų klinikos šeštadieniais nedirbs.

Všį Naujosios Vilnios poliklinika pacientams siūlo atvykti į naują Reabilitacijos korpusą, kuriame atliekamos Fizioterapijos procedūros, gydomosios mankštos ir masažai. Pandemijos metu pacientai susiduria su įvairiomis sveikatos problemomis, kadangi juda per mažai, visą dieną, o neretai ir vakarą praleidžia prie kompiuterio, daug sėdi netaisyklingoje padėtyje. Karantino laikotarpiu taip pat išaugo pacientų, persirgusių Covid-19 ir besikreipiančių dėl komplikacijų, - kvėpavimo ar kitų sutrikimų. Gydytoja reabilitologė Eglė Bucevičiūtė išsamiai pristato Reabilitacijos paslaugas, kurios Jums padės atstatyti sveikatą.

Poliklinikos gydytojai reabilitologai, kineziterapeutai ir masažistai gali pacientams pasiūlyti atstatomąsias procedūras, persirgusiems Covid-19. Gydytoja E. Bucevičiūtė sako, jog pastaruoju metu pacientai ėmė vis drąsiau kreiptis į reabilitologę dėl paminėtos priežasties. Svarbu ir tai, jog po šios virusinės infekcijos, lėtinės ligos ima sparčiau progresuoti, - pvz., jei pacientui seniau buvo diagnozuota astma, pastaruoju metu jis persirgo Covid-19, didelė tikimybė, kad jį vargins dusulys ar kiti kvėpavimo sistemos sutrikimai.

Dažniausi sveikatos sutrikimai ar simptomai, kurie gali pasireikšti po persirgimo Covid-19 yra bendras silpnumas, dusulys, pasunkėjęs kvėpavimas, nuovargis, galvos svaigimas, padidėjęs kraujospūdis, širdies permušimai, regėjimo sutrikimai, skonio ir kvapo receptorių pakitimai, nuotaikų kaita, miego sutrikimai. Daugelis iš ligoninės grįžusių pacientų jaučia dusulį. Dėl persirgtos ligos, prarastos raumenų jėgos ir fizinės ištvermės gali būti vis sunkiau kvėpuoti. Šiuo atveju, dusulys – dažnas palydovas, keliantis didelį nerimą. Jaučiant stiprų nerimą, kvėpuoti darosi dar sunkiau. Covid-19 ligos ir gydymo ligoninėje įtaka kiekvienam žmogui individuali. Palaipsniui didinant fizinį aktyvumą ir atliekant specialius reabilitologo paskirtus pratimus,organizmo funkcijos po truputį atstatomos. E. Bucevičiūtė akcentuoja, jog poliklinikoje atliekamos reabilitacijos procedūros yra saugios, patalpos po kiekvieno paciento vėdinamos, visa įranga, kuri buvo naudojama reabilitacijos procese, kruopščiai dezinfekuojama. Kaip teigia gydytoja, pacientui yra užtikrinamas paslaugos saugumas ir kokybiška pagalba.

Poliklinikoje siūlomas platus Fizioterapijos paslaugų kursas – nuo magneto ar ultragarso terapijos iki trumpųjų bangų terapijos ar poliarizuotos šviesos procedūrų.  Fizioterapijos procedūrų tipą ir skaičių Jums gali paskirti tik gydytojas reabilitologas, atidžiai įvertinęs paciento fizinę būklę.Antroji pandemijos rykštė sveikatos srityje – sumažėjęs moksleivių ir dirbančiųjų judėjimas bei elementarios mankštos stoka. Dirbant iš namų didelę dalį žmonių ėmė varginti nugaros, sprando, pečių juostos skausmai. Kadangi daug laiko praleidžiama prie kompiuterio ir laiku nesimankštinama, skausmai tampa chroniškais, trukdančiais efektyviai dirbti, o tuomet juos gydyti gali būti sudėtingiau. Kaip teigia gydytoja reabilitologė Eglė Bucevičiūtė, „kai kiaurą parą ima varginti stiprūs nugaros ar sprando skausmai, žmonės atsakingai lanko gydomąsias mankštas poliklinikoje ir griežtai vykdo gydytojo ir kineziterapeuto nurodymus.

Moksleiviams besimokant nuotoliniu būdu, padaugėjo besiskundžiančiųjų nugaros skausmais. Ne paslaptis, jog ne visi vaikai namuose turi pagal ūgį pritaikytus stalus ir kėdes, pamokų metu sėdi persikreipę, susikūprinę, o vakare skundžiasi nugaros skausmais. Šiems moksleiviams yra skiriamos specialios gydomosios mankštos ar masažai. Procedūros yra efektyvios, kadangi jauname amžiuje korekcijos vyksta paprasčiau, tačiau būtina lankyti nustatytą procedūrų kursą iki galo.

Naujosios Vilnios poliklinikos pacientai, turėdami siuntimą, gali registruotis pas gydytoją reabilitologą. Jei pacientas nori gauti procedūras skubos tvarka, jas galime suteikti mokamai. Kuo greičiau užsiregistruosite vizitui pas gydytoją reabilitologą, tuo skubiau bus suteiktos sveikatą atstatančios Reabilitacijos procedūros. Rekomenduojame nedelsti! 

Registracija pas gydytoją - esveikata.lt

GYDYTOJŲ DARBO GRAFIKAI
DARBO LAIKAS
I-V – 7.00–20.00
VI  – 8.00–12.00

Šeštadieniais budintis šeimos gydytojas ir odontologas dirba Naujosios Vilnios klinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, Vilnius. Naujininkų ir Salininkų klinikos
šeštadieniais nedirba.

Užpildykite klausimyną apie polikliniką



thank10
Aukštyn