Svarbi informacija pacientams

Nuo 2024 m. sausio 13 d. ŠEŠTADIENIAIS nuo 8:00 iki 12:00 val. budinčio šeimos (vidaus ligų, vaikų ligų) gydytojo ir odontologo paslaugos ūmiai susirgusiems pacientams bus teikiamos VšĮ Naujosios Vilnios poliklinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, tel.: +370 5 2606860. Naujininkų ir Salininkų klinikos šeštadieniais nedirbs.

VAIKAI

Naujosios Vilnios poliklinikos kineziterapeutės Julija Gdenaš ir Rasa Šiugždinytė teikia visas kineziterapijos paslaugas vaikams ir suaugusiems. Kaip patekti į kineziterapeuto konsultacijas ir kokiems pacientams gali būti skiriamos procedūros, sužinosite šiame straipsnyje. 
Kineziterapija - tai gydymas judesiu. Tai svarbiausia reabilitacijos grandis. Atliekant kineziterapijos pratimus galima pagerinti judamojo aparato būklę, atstatyti pažeistų organų funkcijas, palengvinti kai kurių ligų eigą. Specialių pratimų pagalba taip pat galima pagerinti kvėpavimo ir kraujotakos sistemų  būklę. 
Šiuolaikinėje medicinoje kineziterapija pacientams skiriama dažnai. Gydytojas reabilitologas, įvertinęs paciento būklę, kineziterapinius pratimus skiria po to, kai pvz. po operacijos būklė tampa stabili. Kineziterapijos pratimai negali būti skiriami iškart po sudėtingų stuburo ligų ar ortopedinių operacijų. 
Atliekant kineziterapijos pratimus sumažinama įvairių komplikacijų po operacijų tikimybė. Po ortopedinių operacijų kineziterapeutai siekia atstatyti sumažėjusio sąnarių paslankumo tikimybę. Kineziterapija taip pat gali būti taikoma siekiant išvengti pragulų bei stiprinti bendrą fizinę būklę. 
Įsivyraujant sveiko gyvenimo būdo bangai gyventojai ne tik stiprina savo sveikatą, bet ir neišvengia traumų. Pastaruoju metu į gydytojus traumatologus ar reabilitologus kreipiamasi dėl sporto metu patirtų traumų. Prieš skirdamas kineziterapinius pratimus gydytojas būtinai įvertins paciento būklę ir, kartu su kineziterapeuto pagalba, skirs specialius pratimus. 
Kaip patekti į kineziterapeuto konsultaciją? 
Pageidaujantys kineziterapijos paslaugų pirmiausia turi kreiptis į šeimos ar vaikų ligų gydytoją, kuris vėliau nukreips į konsultaciją pas gydytoją reabilitologą. Esant indikacijoms reabilitologas nusiųs pas kineziterapeutus. 
Naujosios Vilnios poliklinikos kineziterapeutės Julija Gdenaš ir Rasa Šiugždinytė vadovaujasi gydytojo reabilitologo rekomendacijomis procedūrų atlikimui. Kineziterapeutės entuziastingai pataria tėveliams dėl netaisyklingų vaiko judesių bei laikysenos korekcijos. Šioje srityje labai svarbu gydytojo reabilitologo, kineziterapeuto, paties vaiko ir tėvelių bendradarbiavimas. 
Kokio amžiaus pacientai lankosi pas kineziterapeutes Juliją ir Rasą? 
Individuali kineziterapija vaikams dažniausiai taikoma esant kūdikių raumenų tonuso ir fiziologinės raidos sutrikimams. Su vyresniais vaikais yra atliekamos specialios procedūros, kuomet yra iškrypęs stuburas, netaisyklinga laikysena, plokščiapadystė ar kvėpavimo sistemos ligos.
Pažymima, kad vaikui augant laikysena turėtų būti tikrinama net 2-3 kartus per metus. Taisyklinga laikysena – tai savalaikis ir harmoningas vaiko vystymasis.  Jei vaiko laikysena taisyklinga, puikiai vystosi vidaus organai, galūnių kaulai, krūtinės ląsta. Taisyklingą laikyseną galima išugdyti. Įdomu tai, kad intensyviausias berniukų augimo laikotarpis yra 6–8 ir 13–16 metų, mergaičių - 4–6 ir 11–14 m. Šiais amžiaus tarpsniais laikysena turi būti atidžiai stebima. Nemažiau svarbu taisyklingą vaiko laikyseną formuoti nuo pat ankstyvos vaikystės.
Suaugusieji į kineziterapeuto kabinetą atvyksta dėl įvairios kilmės stuburo skausmų, po operacijų ar traumų. Specialistės jiems atlieka specialius testus ir, atsižvelgiant į rezultatus, sprendžiama apie pratimų komplekso skyrimą. 
Mūsų poliklinikoje pacientai lanko grupinės kineziterapijos užsiėmimus. Jiems vadovauja kineziterapeutės. Atliekant pratimus naudojami kamuoliai, specialios lazdos ir kitos priemonės. Paprastai pacientai pratimus labai mėgsta, noriai bendradarbiauja su Julija ir Rasa bei yra patenkinti rezultatais. 
Individualūs kineziterapijos pratimai yra vedami suaugusiems pacientams, patyrusiems labai rimtas traumas ar operacijas. Su jais kineziterapeutė dirba asmeniškai, atsižvelgdama į paciento fizinę būklę. 
Maloniai kviečiame rezervuoti savo procedūrų laikus 2019 metams, prieš tai apsilankius pas gydytoją reabilitologą ir pasirūpinus siuntimu. 
 
Registracija pas gydytoją - esveikata.lt

GYDYTOJŲ DARBO GRAFIKAI
DARBO LAIKAS
I-V – 7.00–20.00
VI  – 8.00–12.00

Šeštadieniais budintis šeimos gydytojas ir odontologas dirba Naujosios Vilnios klinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, Vilnius. Naujininkų ir Salininkų klinikos
šeštadieniais nedirba.

Užpildykite klausimyną apie polikliniką



thank10
Aukštyn